top of page

מתבגרים

תקופת הנעורים היא תקופה רגישה מאד: זוהי תקופה בה אנו יותר מכל זקוקים לליווי ולהכלה, למנטורינג ולאחר שיעזור לנו בתהליך ההגדרה העצמית. באותו זמן, המשימות ההתפתחותיות של הגיל ושאיפתנו להגיע לעצמאות ונפרדות, לעיתים דוחקים אותנו מהקרובים אלינו ביותר. זוהי הסיבה שהגישה לבני ובנות נוער נראית לעיתים חסומה, ונדמה כי הם "מתנהגים" את הסבל והקשיים, ואין גישה לחויה שלהם.

 

טיפול פסיכולוגי הוא מקום שמאפשר לעיתים קרובות לנער/ה מקום שבו יכולים לצמוח חרף קונפליקט זה. מאחר שהמסגרת מאפשרת סודיות, היא תחומה בזמן, והיא עונה לצורך במבוגר מלווה, היא יכולה להיכנס במקום שבו ההורים לא בהכרח יכולים. ניתן להתחבר לבני נוער דרך הדבר שהם אוהבים, יהא אשר יהא- מוזיקה, משחקי מחשב, ספרות, רשתות חברתיות, ולפגוש אותם בעולמם. מניסיוני, גישה פתוחה ואקטיבית זו משיגה יותר שיתוף פעולה בהתחלה, שאיננה תמיד פשוטה. 

בני נוער מתמודדים עם לחצים מרובים, ביניהם הלחץ על התדמית החברתית שלהם. הם עשויים לפתח מגוון תגובות לנושא זה, החל ממה שנראה כהיסחפות חברתית חזקה, והיבלעות במגמה מסוימת, ועד להימנעות ונסיגה. חשוב לציין שבני נוער הנמצאים "בין מדינות" או "בין זהויות", חווים לעיתים קשיים הקשורים לחויית תלישות מהבית, זרות, וניסיון להסתגל לסביבה חדשה. ההגירה בגיל הנעורים היא הזדמנות- לפתח נקודת מבט חדשה על החיים, ובאותו זמן אתגר שלא פשוט לצלוח לבד. היבט נוסף חשוב של מפגשי טיפול פסיכולוגי לבני נוער הוא ללמוד הרגלים ושיטות בריאות להתמודדות עם מצבי לחץ וגירויים, עימם אנו נפגשים לפעמים לראשונה בגיל זה.

 

הטיפול הפסיכולוגי בנוער, ביסודו מחייב כבוד לתהליך הנפרדות של הנער, לצד עזרה לו לפתח יכולות רפלקציה טובות, זיהוי של הרגשות והתסמינים הפיזיים המסעירים אותו, וסיוע לבניית גשר חזרה לקשר המגדל שהיה עם ההורים.

bottom of page